Διεθνή

«Yankee, go home»: Άγρια επίθεση Τούρκων σε Αμερικανούς στρατιώτες, το σοκαριστικό βίντεο

«Yankee, go home»: Άγρια επίθεση Τούρκων σε Αμερικανούς στρατιώτες, το σοκαριστικό βίντεο Φωτογραφία: X
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη Δευτέρα 15 μέλη μιας οργάνωσης νέων που επιτέθηκαν με σοκαριστικό τρόπο σε Αμερικανούς στρατιώτες στην πόλη της Σμύρνης.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σήμερα Τρίτη οι αδιανόητες εικόνες που καταγράφηκαν στη Σμύρνη, όταν δύο Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν βόλτα στη Σμύρνη κοντά στο λιμάνι.

Οι δύο άνδρες δέχτηκαν άγρια επίθεση από μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας, του κόμματος Πατρίδα - οι οποίοι όχι μόνο τους ακινητοποίησαν αλλά φόρεσαν στον ένα και ένα σάκο στο κεφάλι.

Με συνθήματα όπως «Yankee, go home», διαμαρτύρηθηκαν για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων WASP στην πόλη τους. 

{https://x.com/clashreport/status/1830654307240444123}

Σύμφωνα με το Anadolu, τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας, η οποία συνδέεται με το Πατριωτικό Κόμμα - ένα μικρό, εθνικιστικό πολιτικό κόμμα χωρίς έδρες στο κοινοβούλιο - συνελήφθησαν κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι τα μέλη της υπηρεσίας που επέβαιναν στο USS Wasp είναι «τώρα ασφαλή».

«Είμαστε προβληματισμένοι από αυτή την επίθεση εναντίον μελών των αμερικανικών υπηρεσιών και εκτιμούμε ότι η τουρκική αστυνομία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το θέμα και θέτει τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Σον Σαβέτ.

Σημειώνεται πως η ομάδα ανήρτησε βίντεο από το περιστατικό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και δήλωσε ότι τοποθέτησε σάκους πάνω από τα κεφάλια των στρατιωτών που είχαν αποβιβαστεί από το πλοίο αμφίβιας επίθεσης USS Wasp του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Οι Αμερικανοί στρατιώτες που φέρουν το αίμα των στρατιωτών μας και χιλιάδων Παλαιστινίων στα χέρια τους δεν μπορούν να μολύνουν τη χώρα μας», ανέφερε η ομάδα στο X.

NETWORK