Πολιτική

Νέα βόμβα Κασσελάκη - Αμφισβητεί με συμβολαιογραφική πράξη την καθαίρεση του - Τι λένε οι συνεργάτες του

Νέα βόμβα Κασσελάκη - Αμφισβητεί με συμβολαιογραφική πράξη την καθαίρεση του - Τι λένε οι συνεργάτες του Φωτογραφία: Eurokinissi
Καταιγιστικές παραμένουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε με μια καθαρά νομική πράξη σε νέα αμφισβήτηση της απόφασης καθαίρεσης του.

Μάλιστα, το περιεχόμενο της συμβολαιογραφικής πράξης διέρρευσε ελάχιστη ώρα πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ του προεδρουτ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκου Παππά.

Ακύρωση πληρεξουσίου στον Μαυροκεφαλίδη

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί διέρρευσε η συμβολαιογραφική πράξη που είχε υπογράψει ο Στέφανος Κασσελάκης από την Παρασκευή στις Σπέτσες, η οποία ακυρώνει το πληρεξούσιο με το οποίο είχε εκχωρήσει όλες τις «γενικές και ειδικές εντολές» στο διοικητικό και οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

«... ενεργών στο παρόν υπό την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος»

Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, η πράξη αυτή ουσιαστικά υπογραμμίζει το γεγονός ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον νόμο, αλλά και το καταστατικό του κόμματος. Εξάλλου, στο έγγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης ο Στέφανος Κασσελάκης ρητά αναφέρεται ως, «ενεργών στο παρόν υπό την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ». Όπως διερρωτώνται με νόημα οι ίδιες πηγές: «Ποιός θα υπογράψει τώρα να νέο πληρεξούσιο στον Μαυροκεφαλίδη; Γιατί κανείς από αυτούς που τον θεωρούν έκπτωτο δεν έχει κάνει ήδη άλλο πληρεξούσιο;».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση του Dnews σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, παραπέμποντας σε όσα είπε την Παρασκευή το βράδυ στο Σταρ ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Πελέκης. Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Πελέκης είχε αναφέρει πως έχει εισηγηθεί τη νομική προσφυγή, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Παππάς παρέπεμψε στην απόφαση της ΠΓ

Ο Νίκος Παππάς ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της ακύρωσης του πληρεξουσίου στη ΔΕΘ απέφυγε να απαντήσει ευθέως, παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.