Διεθνή

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ορίστηκε η ημερομηνία για τη δίκη της «βασίλισσας της κεταμίνης»

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ορίστηκε η ημερομηνία για τη δίκη της «βασίλισσας της κεταμίνης» Φωτογραφία: INSTAGRAM
Μαζί της θα δικαστεί για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και ένας γιατρός που κατηγορείται ότι τον προμήθευε κεταμίνη.

Δικαστήριο όρισε την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η δίκη για την αποκαλούμενη «βασίλισσα της κεταμίνης» Jasveen Sangha και του dr. Salvador Plasencia, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προμήθευαν με κεταμίνη τον Μάθιου Πέρι, ουσία που οδήγησε στον θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου του 2023.

Αν κριθούν ένοχοι είναι αντιμέτωποι με πολλές δεκαετίες φυλάκισης, Προς το παρόν και οι δύο δηλώνουν αθώοι στις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο Αμερικανός εισαγγελέας Martin Estrada αναφέρει πως οι Sangha και dr. Salvador Plasencia «εκμεταλλεύτηκαν τον εθισμό του Μάθιου Πέρι για να πλουτίσουν». Η κοινή τους δίκη θα γίνει στις 4 Μαρτίου του 2025.

Οι Sangha και Plasencia συνελήφθησαν στις 15 Αυγούστου για συνωμοσία στη διακίνηση κεταμίνης. Οι Sangha κατηγορείται επίσης και για κατονή κεταμίνης με σκοπό τη διακίνηση, πέντε κατηγορίες, διακίνησης κεταμίνης, μία κατηγορία για κατοχή με σκοπό την διακίνηση της μεθαμφεταμίνης μεταξύ άλλων. Ο Plasencia είναι επίσης αντιμέτωπος με 7 κατηγορίες διακίνησης κεταμίνης και δύο κατηγορίες για παραποίηση εγγράφων. Σύμφωνα με τα στοιχεί εργάστηκε με τον dr. Mark Chavez, που έχει δηλώσει ήδη ένοχος μετά από συμφωνία με την εισαγγελία, και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 2 Οκτωβρίου.

«Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες εναντίον της, η Sangha θα αντιμετωπίσει μίνιμουμ ποινή φυλάκισης 10 ετών σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα ενώ η ποινή της ενδέχεται να φτάσει και σε ισόβια κάθειρξη. Ο Plasencia από την άλλη θα είναι αντιμέτωπος με 10ετή ποινή φυλάκισης σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα για κάθε υπόθεση που σχετίζεται με κεταμίνη και έως και 20 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή για κάθε υπόθεση παραποίησης εγγράφων] ανέφερε η εισαγγελία.

Προς το παρόν η Sangha είναι υπό κράτηση ενώ οι κατηγορούμενοι Plasencia, Fleming και Iwamasa έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους μαζί με τον Chavez.