Αθλητισμός

Η UEFA απειλεί την Αγγλία με αποκλεισμό από το Euro 2028

Η UEFA απειλεί την Αγγλία με αποκλεισμό από το Euro 2028 Φωτογραφία: Peter Powell/EPA
Η προειδοποίηση διατυπώθηκε σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα της UEFA Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Η UEFA προειδοποίησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι η Αγγλία κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Euro 2028 που συνδιοργανώνει, αν προχωρήσουν τα σχέδια για σύσταση μίας νέας ρυθμιστικής αρχής ποδοσφαίρου, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αγγλία κινδυνεύει να αποκλειστεί από το τουρνουά ποδοσφαίρου λόγω «ανησυχιών» ότι η σχεδιαζόμενη ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ποδοσφαίρου μπορεί να οδηγήσει σε «κυβερνητική παρέμβαση» στο άθλημα, σύμφωνα με την UEFA, ανέφεραν το BBC και οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προειδοποίηση διατυπώθηκε σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα της UEFA Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς την Υπουργό Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Λίζα Νάντι, στην οποία ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία του ποδοσφαίρου».

Η υπό σύσταση ρυθμιστική αρχή θα επιβλέπει οικονομικά -κυρίως - ζητήματα των συλλόγων, ελέγχοντας και την ιδιοκτησία τους.

Οπως αναφέρει το Politico, στην επιστολή που εστάλη νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κ. Θεοδωρίδης προειδοποίησε κατά του σχεδίου να δοθούν στη νέα ρυθμιστική αρχή ευρείες εξουσίες για την εποπτεία των συλλόγων των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Αγγλίας, χαρακτηρίζοντας την ανεξαρτησία του αθλήματος «θεμελιώδη απαίτηση», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν αντίγραφο της επιστολής που διέρρευσε.