Διεθνή

Η στιγμή που καταρρέει τμήμα γέφυρας στη Δρέσδη - Φόβοι ότι μπορεί να πέσει κι άλλο κομμάτι

Η στιγμή που καταρρέει τμήμα γέφυρας στη Δρέσδη - Φόβοι ότι μπορεί να πέσει κι άλλο κομμάτι Φωτογραφία: EPA/ CHRISTIAN ESSLER
Το τελευταίο τραμ πέρασε από τη γέφυρα 18 λεπτά πριν από την κατάρρευση.

Τμήμα γέφυρας στη Δρέσδη, που συνδέει την παλιά με τη νέα πόλη, κατέρρευσε τα ξημερώματα της Τετάρτης και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Ένα κομμάτι μήκους περίπου 100 μέτρων της γέφυρας Carola έπεσε στον Έλβα. Λόγω της προχωρημένης ώρας, δεν περνούσε κανένας εκείνη τη στιγμή από τη γέφυρα.

Από τη συγκεκριμένη γέφυρα περνούν δύο γραμμές του τραμ. Ο τελευταίος συρμός πέρασε από την Carola 18 λεπτά προτού καταρρεύσει ένα κομμάτι της, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

{https://www.youtube.com/watch?v=5OBVeUyr0b0}

Τώρα υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση κι άλλων τμημάτων της γέφυρας. Το ατύχημα δεν προκάλεσε προβλήματα μόνο στην κυκλοφορία των τραμ και των οχημάτων, αλλά επηρέασε τόσο τα φορτηγά πλοία, όσο και τα σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες.

Στο κομμάτι που κατέρρευσε ήταν προγραμματισμένο να γίνουν επισκευές το 2025. Άλλα τμήματα της γέφυρας άνοιξαν τον Μάρτιο, έπειτα από εργασίες που κράτησαν μήνες.

Η κατασκευή της γέφυρας Carola ολοκληρώθηκε το 1895, ενώ ανατινάχθηκε προς το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ανακατασκευάστηκε από το 1967 έως το 1971, ενώ το διάστημα 2019-2021 έγιναν επισκευές.

gefyra_8f170.jpg

Φωτογραφία: EPA