Διεθνή

Προειδοποίηση για γνωστά ποτήρια της ΙΚΕΑ

Προειδοποίηση για γνωστά ποτήρια της ΙΚΕΑ
Η Αρχή Προστασίας Καταναλωτών της Ολλανδίας προειδοποιεί τους καταναλωτές να προσέχουν κατά την χρήση συγκεκριμένων ποτηριών της IKEA τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα προτρέπουν τους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ζεστών υγρών σε ποτήρια από τη δημοφιλή σειρά POKAL της ΙΚΕΑ. Η σχετική ανακοίνωση ανάκλησης έχει δημοσιευτεί στο ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX καθώς και στην πύλη Global Recalls του ΟΟΣΑ.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΙΚΕΑ δείχνουν ότι εκατοντάδες καταναλωτές έχουν αναφέρει περιστατικά σπασμένων ποτηριών τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υποστούν εγκαύματα. Επίσης, οι Ολλανδοί επιθεωρητές εντόπισαν πολυάριθμες κριτικές στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ, όπου καταναλωτές ανέφεραν ότι τα ποτήρια έσπαγαν σε κομμάτια.

Η νέα αυτή προειδοποίηση ασφάλειας από τις ολλανδικές αρχές υπερβαίνει την ανάκληση που δημοσίευσε η ΙΚΕΑ στις 31 Ιουλίου.

Κατά τη συνήθη χρήση, όπως η πλύση στο πλυντήριο πιάτων ή η στοίβαξη των ποτηριών, το γυαλί μπορεί να υποστεί ζημιές, οι οποίες δεν είναι πάντα εμφανείς. Αυτές οι φθορές καθιστούν τα ποτήρια ευάλωτα σε θερμικό σοκ.