Διεθνή

Ερντογάν: Όπως η ανθρωπότητα ενώθηκε και σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα συμβεί και με τον Νετανιάχου

Ερντογάν: Όπως η ανθρωπότητα ενώθηκε και σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα συμβεί και με τον Νετανιάχου
Έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ, ο Ερντογάν τόνισε πως «στην Γάζα, την Παλαιστίνη και αυτές τις μέρες στο Λίβανο, δεν πεθαίνουν μόνο γυναίκες, παιδιά, μωρά και αθώοι πολίτες- αλλά και η ίδια η ανθρωπότητα και η διεθνής κοινότητα».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα για τη γενοκτονία που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο», ανέφερε την Δευτέρα σε διάγγελμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική επιδρομή της Χαμάς που σήμανε και την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

«Όπως η ανθρωπότητα ενώθηκε και σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα συμβεί και με τον Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου «χασάπη της Γάζας», παρομοιάζοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση, όποιο κι αν είναι το κόστος, καλώντας τον κόσμο να υιοθετήσει την ίδια αυτή έντιμη στάση», υπογράμμισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Ένας κόσμος στον οποίο δεν θα λογοδοτήσει κανείς για τη γενοκτονία της Γάζας δεν θα βρει ποτέ την ειρήνη».

Ο Τούρκος ηγέτης, ο οποίος συχνά επαινεί τη Χαμάς ως «μαχητές της ελευθερίας», δήλωσε ότι αυτό που πεθαίνει μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου, επί έναν χρόνο, «είναι στην πραγματικότητα όλη η ανθρωπότητα και όλες οι ελπίδες της ανθρωπότητας για το μέλλον».

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τη σύγκρουση στη Γάζα και τώρα στον Λίβανο, λέγοντας: «Η μακροχρόνια πολιτική γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ πρέπει τώρα να τερματιστεί».

{https://x.com/RTErdogan/status/1843244933320208395}