Διεθνή

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Γκάλαντ στην Ουάσινγκτον - Ο Νετανιάχου «μπλόκαρε» την επίσκεψη

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Γκάλαντ στην Ουάσινγκτον - Ο Νετανιάχου «μπλόκαρε» την επίσκεψη Φωτογραφία: EPA/ MICHAEL REYNOLDS
Ο Νετανιάχου θέλει πρώτα να μιλήσει με τον Μπάιντεν για τα αντίποινα στο Ιράν, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ανέβαλε την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον. Ένα ταξίδι που «μπλόκαρε» ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Γιόαβ Γκάλαντ επρόκειτο να συναντήσει αύριο, Τετάρτη, τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, αλλά και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός Γκάλαντ αναβάλλει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ και παρέπεμψε στην ισραηλινή κυβέρνηση για περισσότερες εξηγήσεις.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «μπλόκαρε» την επίσκεψη του Γιόαβ Γκάλαντ στην Ουάσινγκτον. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θέλει πρώτα να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Τζο Μπάιντεν για τα αντίποινα στο Ιράν, αναφέρουν οι Times of Israel. Επίσης, θέλει να εγκρίνει πρώτα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ την «απάντηση» που θα δοθεί για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε η χώρα από το Ιράν.

Ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν δεν έχουν συνομιλήσει εδώ και περίπου 50 ημέρες. Η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς για τα αντίποινα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Δεν θα κάνω εικασίες για τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει», η απάντηση του Ισραήλ, συμπλήρωσε.