Διεθνή

Ο Τραμπ έστειλε κρυφά covid τεστ στον Πούτιν, αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Ο Τραμπ έστειλε κρυφά covid τεστ στον Πούτιν, αποκαλύπτει νέο βιβλίο Φωτογραφία: EPA
Σύμφωνα με το βιβλίο «War» ο Πούτιν όρκισε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πει τίποτα.

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το Γουότεργκεϊτ, ο θρύλος της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, Μπομπ Γούντγουορντ αποκάλυψε στο νέο του βιβλίο με τον τίτλο «War» ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει κρυφά τεστ ανίχνευσης Covid στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η αποκάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί το έκανε σύμφωνα με το βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, ενώ στις ΗΠΑ υπήρχε έλλειψη.

Ο Γούντγουορντ, δεν είναι τυχαίος. Είναι ο άνθρωπος που καταγράφει τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου εδώ και μισό αιώνα για την Washington Post και αυτός που μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Το νέο του βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, και μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως ο Ντόναλντ Τραμπ διατήρησε προσωπική σχέση με τον Πούτιν, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενώ φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.

Η αποκάλυψη περί covid συνεχίζει και το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχτηκε τα τεστ και όρκισε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πει τίποτα. «Θέλω να μην το πείτε σε κανέναν, ο κόσμος θα θυμώσει μαζί σας, όχι μαζί μου», φέρεται να του είπε σύμφωνα με το βιβλίο.

Σύμβουλος του Τραμπ, που δεν κατονομάζεται συνομίλησε κρυφά με τον Πούτιν έως και επτά φορές αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021.
Στις αρχές του 2024 ζήτησε από έναν συνεργάτη του να βγει από το γραφείο του, στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Καμία από αυτές τις ιστορίες που επινόησε ο Μπομπ Γούντγουορντ δεν είναι αληθινές, είναι η δουλειά ενός ανθρώπου πραγματικά φρενοβλαβή και ανισόρροπου», απάντησε ο Στίβεν Τσέουνγκ, εκπρόσωπος του Τραμπ. Πρόσθεσε πως το βιβλίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για χαρτί υγείας».

«Όλος ο κόσμος στην Αμερική έδινε αγώνα για να πάρει τα τεστ και αυτός ο τύπος τα στέλνει στη Ρωσία, σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, για προσωπική του χρήση; Δεν είναι παρά μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα του ποιος είναι ο Τραμπ», σχολίασε η Κάμαλα Χάρις.