Διεθνή

ΙDF: Νεκρός ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη

Αρχείου Αρχείου
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ σε αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κεντρική Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως «εξουδετέρωσαν» τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ που υποστηρίζεται από το Ιράν στον καταυλισμό στην περιοχή του Τουλκαρέμ.

Ο Αμπντουλάχ είχε πάρει την θέση του Μοχάμαντ Τζαμπέρ, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Αυγούστου, και «σκοτώθηκε σε πλήγμα από αέρος μαζί με έναν δεύτερο "τρομοκράτη"», σημείωσαν οι IDF- χωρίς να κατονομάζουν το δεύτερο πρόσωπο.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε παράλληλα πως ο Αμπντουλάχ ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των δραστηριοτήτων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων «πολλών επιθέσεων», ενώ τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το Wafa - το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής - οι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνήθηκαν να παραδώσουν τις σορούς των δύο νεκρών. Ο δεύτερος είναι ο Awad Omar από την κοντινή πόλη Bal'a.