Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις πόζαρε ξανά για τη Vogue - Οι διαφορές με το πρώτο εξώφυλλό της για το περιοδικό

Η Κάμαλα Χάρις πόζαρε ξανά για τη Vogue - Οι διαφορές με το πρώτο εξώφυλλό της για το περιοδικό
Πολλά άλλαξαν στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στα δύο εξώφυλλα της Κάμαλα Χάρις.

Πριν από τρία χρόνια, την πρώτη φορά που πόζαρε η Κάμαλα Χάρις για τη Vogue, το εξώφυλλο είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Τώρα, τα πράγματα είναι αλλιώς.

Η αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ πόζαρε ξανά για τη «βίβλο» της μόδας, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε τρία χρόνια. Τουλάχιστον αυτό είναι το μήνυμα- συμβολικά και στιλιστικά- που στέλνει το δεύτερο εξώφυλλο, σχολιάζει το CNN.

Στο ψηφιακό εξώφυλλο του περιοδικού η Κάμαλα Χάρις φορά κοστούμι στο χρώμα της μόκας, δαμασκηνί σατέν μπλούζα και έχει πάρει μια χαλαρή αλλά δυναμική πόζα. Είναι καθισμένη σταυροπόδι σε πολυθρόνα, με το ένα χέρι να ακουμπά στο πόδι της και το άλλο στο μπράτσο της πολυθρόνας. Κοιτάζει τον φακό της Άνι Λίμποβιτς και το χαρακτηριστικό ειρωνικό χαμόγελό της σχηματίζεται στο πρόσωπό της.

{https://www.instagram.com/p/DA-teZEJISB/?hl=en}

Αυτή η φωτογραφία δεν μοιράζει σε τίποτα στο πρώτο εξώφυλλο της Κάμαλα Χάρις για τη Vogue. Η τότε νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρος είχε φωτογραφηθεί να στέκεται όρθια, κάπως αμήχανα και γελούσε. Φορούσε σκούρο σακάκι, μαύρο εφαρμοστό τζιν και χαμηλά sneakers Converse.

Η εν λόγω φωτογραφία είχε σχολιαστεί ευρέως. Πολλά ΜΜΕ επεσήμαναν ότι το εξώφυλλο έδειχνε έλλειψη σεβασμού απέναντι στο πρώτο μαύρο και ασιατικής καταγωγής άτομο που εξελέγη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Hollywood Reporter είχε γράψει ότι η ομάδα της Χάρις αιφνιδιάστηκε, γιατί πίστευαν η Vogue θα επέλεγε για το εξώφυλλο μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε με γαλάζιο κοστούμι, η οποία μπήκε στις μέσα σελίδες του περιοδικού.

{https://x.com/voguemagazine/status/1348284503081574403}

Σε ανακοίνωση η Vogue τότε είχε αναφέρει ότι η πιο ανεπίσημη από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Τάιλερ Μίτσελ αποτύπωνε την αυθεντική, προσιτή φύση της Χάρις. «Προφανώς ακούσαμε και καταλάβαμε τις αντιδράσεις για το εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης. Απλά θέλω να επαναλάβω ότι δεν ήταν πρόθεσή μας, με κανένα τρόπο, να μειώσουμε τη σημασία της απίστευτης νίκης της αντιπροέδρου», είχε πει η Άννα Γουίντουρ στους New York Times.