Διεθνή

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ - Έπαθε ανακοπή ενώ έτρωγε

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ - Έπαθε ανακοπή ενώ έτρωγε Φωτογραφία: ANDY RAIN/ΕPA
Ο Άλεξ Σάλμοντ πέθανε κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο της παραλίμνιας πόλης της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρώην πρώτος υπουργός (πρωθυπουργός) της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών, στην πόλη Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάλμοντ πέθανε κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο της παραλίμνιας πόλης της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

Χθες, ο Άλεξ Σάλμοντ ήταν ένας από τους ομιλητές σε φόρουμ για την πολιτιστική διπλωματία, που συνδιοργάνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο "Alliance of Civilizations" και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο.

Τον θάνατο του Άλεξ Σάλμοντ γνωστοποίησε το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ.

«Δυστυχώς, ο Άλεξ Σάλμοντ, πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας που ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό φόρουμ πολιτιστικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, πέθανε ξαφνικά σήμερα», ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Άλεξ Σάλμον διετέλεσε πρώτος υπουργός της Σκωτίας την περίοδο 2007-2014. Τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η πρόταση για ανεξαρτησία καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε ως πρώτος υπουργός της Σκωτίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ