Πολιτική

Η ομάδα Πολάκη διαχωρίζει τη θέση της από τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Η ομάδα Πολάκη διαχωρίζει τη θέση της από τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
Συμφώνησαν με τη σχετική τροπολογία του Γιάννη Μουζάλα για συμπεριφορές που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές για υποψήφιους προέδρους, εκτός όμως από την ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Με κείμενο 6 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του οργάνου, η ομάδα του Παύλου Πολάκη διαχωρίζει τη θέση της από τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, η οποία αποφασίστηκε πριν από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με όσα εξήγησαν σε δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, συμφώνησαν με τη σχετική τροπολογία του Γιάννη Μουζάλα για συμπεριφορές που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές για υποψήφιους προέδρους, εκτός όμως από την ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά το κενό των 6:

Οι παρακάτω συμμετέχοντες στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που στεκόμαστε σθεναρά αντίθετοι και στα δύο διαφαινόμενα σχέδια ρευστοποίησης του κόμματος (είτε της πλευράς Κασσελάκη που συντείνει σε ένα μικρό κόμμα που θα υπερασπίζεται ένα μέρος δικαιωμάτων και μόνο, είτε της πλειοψηφίας των 87 και άλλων συνοδοιπόρων τους, που συντείνει σ´ ένα μικρό κόμμα-παρακολούθημα άλλων πολιτικών σχεδίων), εργαζόμαστε για την ενότητα και ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνταχθήκαμε στην εξήγηση της στάσης μας στην ψηφοφορία των τροπολογιών της εισήγησης, όπως αυτή εκφωνήθηκε στην παρακάτω παρέμβαση του σ. Μάρκου Χατζησάββα στην Κ.Ε.

Η σχετική ομιλία-παρέμβαση του Μάρκου Χατζησάββα:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η στάση μας που θα εξηγήσω παρακάτω, δεν απομειώνει στο ελάχιστο την πολιτική μας απέχθεια απέναντι στα φαινόμενα που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα με την αναξιοπιστία του ανθρώπου που διετέλεσε πρόεδρος στο κόμμα μας για 11 μήνες, αλλά και όσων μέχρι σήμερα πλειοδοτούν σε αθλιότητες, ξένες από την αριστερά και τις αρχές μας.
Όσοι από εμάς πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος που θα προκύψει από συλλογικές δημοκρατικές μας διαδικασίες, θα προκύψει στο φως και με ανοιχτή πολιτική διαδικασία και απεύθυνση στην κοινωνία, που θα την καλέσουμε έντιμα να παρέμβει ενεργά και να διαμορφώσει τους όρους αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκη κυβέρνηση Μητσοτάκη… και εντέλει την υπεράσπιση των συμφερόντων της…, ομονοούμε στα εξής:

Απορρίπτουμε κάθε γραφειοκρατικό τρυκ που αποσκοπεί σε αποκλεισμούς και δήθεν ευθιξίες με δεύτερες σκέψεις και κρυφές ατζέντες.

Αυτό που διακαώς επιθυμούμε είναι ανοιχτή πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση, μπροστά στα μάτια όσων αγωνιούν (εντός και εκτός του κόμματος)

Κι επειδή δε συμφέρει κανέναν ένας μικρός και πολυτραυματίας ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή είμαστε σήμερα εδώ, επειδή σεβόμαστε το κόμμα και τις διαδικασίες του… όπως και τη βάση που εκπροσωπούμε…, δηλώνουμε ότι δεν νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας και απέχουμε από τις ψηφοφορίες που αφορούν στις τροπολογίες που τις θεωρούμε ακραίες.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους για τη συνέχεια!

Τα μέλη της Κ.Ε.

Βασίλης Σμπώκος
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Χριστόφορος Βερναρδάκης
Μάρκος Χατζησάββας
Δημήτρης Παρθένης
Μιχάλης Γιαπιτζής».