Διεθνή

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε καταυλισμούς σε σχολείο και νοσοκομείο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε καταυλισμούς σε σχολείο και νοσοκομείο
Τουλάχιστον 4 νεκροί και περίπου 70 τραυματίες αφήνει πίσω νέος ισραηλινός βομβαρδισμός σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στον χώρο του Νοσοκομείου των Μαρτύρων του Al-Aqsa στο Deir el-Balah στη Λωρίδα της Γάζας.

Ομάδες διάσωσης προσπαθούν αυτή την ώρα να βοηθήσουν τους επιζώντες από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό εκτοπισμένων στους χώρους του Νοσοκομείου Μαρτύρων του Αλ Άκσα στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ μετά από ισραηλινή επίθεση.

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν το άμεσο επακόλουθο της επίθεσης δείχνουν μια μεγάλη έκρηξη και τεράστιες φλόγες να υψώνονται από την περιοχή.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις νεκροί, αλλά ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

{https://x.com/QudsNen/status/1845612261643346213}

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν νωρίτερα πως έπληξαν κέντρο διοίκησης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι έπληξαν κτίριο στην περιοχή Ντέιρ ελ Μπαλάχ (στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα) το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο. Το κέντρο «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης μη στρατιωτικών υποδομών από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», συμπληρώνουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας λόγο για «πλήγμα ακριβείας» και διαβεβαιώνοντας ότι είχαν λάβει μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τους αμάχους. Ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμό θυμάτων.

Λουτρό αίματος σε σχολείο

Νωρίτερα τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - ανάμεσά τους και παιδιά - και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Το σχολείο επλήγη από οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού, με απολογισμό 20 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα Μαχμούντ Μπασάλ, συμπληρώνοντας ότι «ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν».