Διεθνή

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» σε γυμνάσιο για τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά (εικόνες)

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» σε γυμνάσιο για τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά (εικόνες)
Ο τοίχος διαχωρίζει το Παγκύπριο γυμνάσιο από το υπόλοιπο σχολείο για όσους μαθητές επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας στην Κύπρο με τον περιβόητο «τοίχο» για τους μαθητές γυμνασίου με παραβατική συμπεριφορά.

Ο εν λόγω τοίχος, όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες από το philenews, λειτουργεί στο εναλλακτικό σχολείο για τους μαθητές με ακραία παραβατική συμπεριφορά εντός του Παγκύπριου Γυμνασίου. Από την πλευρά τους οι καθηγητές μέσω της ΟΕΛΜΕΚ δεν αποκλείουν τη λήψη αντιδραστικών μέτρων.

Ο τοίχος διαχωρίζει το Παγκύπριο γυμνάσιο από το υπόλοιπο σχολείο για όσους μαθητές επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές έχουν ήδη αντιδράσει από τη στιγμή που ξεκίνησε η κατασκευή του τοίχου ενώ διαμαρτυρίες υπήρξαν από μαθητές έξω από το Παγκύπριο σχολείο.

pagkyprio-toixos3_8c2bd.jpg

Η ΟΕΛΜΕΚ από την πλευρά της μετά από επιτόπια επίσκεψη χαρακτήρισε εντελώς ακατάλληλο το χώρο του εναλλακτικού σχολείου.

«Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί. Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει η ΟΕΛΜΕΚ.

pagkyprio-toixos6_1c155.jpg