Παιδεία

Η εβδομάδα που οι μαθητές που θα κάνουν μάθημα μόλις 3 μέρες

Η εβδομάδα που οι μαθητές που θα κάνουν μάθημα μόλις 3 μέρες
Σχολεία: Ποιες μέρες δεν θα γίνουν μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα, τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Eυχάριστα είναι τα νέα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να κάνουν μάθημα μόλις 3 από τις 5 μέρες.

«Κλειστά σχολεία» και μαθήματα στις 23 Οκτωβρίου: Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Ο λόγος για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που η σχολική τους ρουτίνα θα διαταραχθεί λόγω της επικείμενης 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσε η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) για την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ανήμερα της 23ης Οκτωβρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία για «αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια». Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του κλάδου.

Με την ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι εκείνη την ημέρα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας θα είναι κλειστά και δεν θα διεξαχθούν μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώσουν από τις προηγούμενες μέρες για την συμμετοχή τους ή όχι στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τους γονείς των μαθητών ώστε τα παιδιά να μην πάνε στο σχολείο εκείνη την ημέρα. Τα σχολεία όμως, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, θα είναι ανοιχτά καθώς μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα κάνουν κανονικά μάθημα και δεν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για την λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου. Αν ο υπεύθυνος του Ολοήμερου συμμετάσχει στην απεργία δεν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα αν όμως δεν συμμετέχει οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κανονικά και το πρόγραμμα του Ολοήμερου. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς καλό θα είναι να αναμένουν ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό του παιδιού τους για το πώς θα πράξει την ημέρα της απεργίας ώστε να ξέρουν αν τα παιδιά θα πάνε κανονικά για μάθημα.

Ποιοι μαθητές θα «χάσουν» 2 μέρες μαθημάτων την επόμενη εβδομάδα

Αν λοιπόν τα παιδιά σας ανήκουν στους «τυχερούς» που οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί τους συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία τότε αυτομάτως χάνουν μια μέρα μαθημάτων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Η επόμενη μέρα που δεν θα γίνουν μαθήματα στις τάξεις αλλά οι μαθητές όλων των βαθμίδων καλούνται να δώσουν υποχρεωτικά το παρών στα σχολεία και τις σχολικές γιορτές είναι η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Ανήμερα της 25ης Οκτωβρίου θα τελεστεί η καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και η επέτειος «πέφτει» Δευτέρα.