Διεθνή

Γαλλία: 14χρονος οδηγός προκάλεσε καταδίωξη - Έτρεχε με 180 χλμ., έκανε «σφήνες»

Γαλλία: 14χρονος οδηγός προκάλεσε καταδίωξη - Έτρεχε με 180 χλμ., έκανε «σφήνες» Φωτογραφία: UNSPLASH
Επί 61,5 χιλιόμετρα καταδίωκαν οι αστυνομικοί τον 14χρονο οδηγό.

Φρενήρη καταδίωξη σε αυτοκινητόδρομο προκάλεσε ένας 14χρονος οδηγώντας το αυτοκίνητο των γονιών του, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Ο έφηβος έτρεχε με 180 χιλιόμετρα την ώρα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ έκανε «σφήνες», περιέγραψε έκπληκτος ο εισαγγελέας του Μονμπελιάρ. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καταδιώξουν τον ανήλικο επί 61,5 χιλιόμετρα.

Κάποια στιγμή, το αγόρι έκανε αναστροφή στη ΛΕΑ, με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Συνέχισε πεζός και τελικά συνελήφθη σε χωριό κοντά στο Ντολ.

Εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησής του, προκλήθηκε ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα περιπολικό και άλλα δύο αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις άνθρωποι.

Αφού συνελήφθη, ο 14χρονος ζήτησε συγγνώμη, δήλωσε ο εισαγγελέας. «Το παιδί αδυνατεί να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα γεγονότα. Λέει ότι είχε προβλήματα στο γυμνάσιο, αλλά δεν αναφέρει τι είδους. Το καταπληκτικό είναι ότι ήταν σε θέση να πατάει τέρμα γκάζι και να τον καταδιώκουν επί τόσα χιλιόμετρα», σχολίασε ο δικαστικός λειτουργός.

Τώρα, ο έφηβος θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων, αντιμέτωπος με κατηγορίες για κλοπή, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, έκθεση σε κίνδυνο και πολλές άλλες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.