Τεχνολογία

Google: Αγοράζει ενέργεια για τις ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης

Google: Αγοράζει ενέργεια για τις ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης
Η ενέργεια που θέλει η Google ανήκει στην την εταιρεία μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων Kairos.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι υπέγραψε την πρώτη της εταιρική συμφωνία για την αγορά ενέργειας από πολλούς μικρούς αρθρωτούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία τεχνολογίας «Kairos Power» και στόχος είναι, όπως αναφέρει το Reuters, να φέρει στο διαδίκτυο τον πρώτο μικρό αρθρωτό αντιδραστήρα του Kairos έως το 2030, ακολουθούμενο από πρόσθετες κινήσεις αναπτύξεις έως το 2035.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας ή σε ποιες περιοχές στις ΗΠΑ θα κατασκευαστούν τα εργοστάσια. Η Google δήλωσε επίσης ότι συμφώνησε να αγοράσει συνολικά 500 MW ενέργειας από έξι έως επτά αντιδραστήρες, ποσότητα που είναι μικρότερη από την παραγωγή των σημερινών πυρηνικών αντιδραστήρων.

«Αισθανόμαστε ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας στην κάλυψη της ζήτησης μας», ανέφερε ο Michael Terrell, ανώτερος διευθυντής για την ενέργεια και το κλίμα της Google, στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν υπογράψει αρκετές πρόσφατες συμφωνίες με εταιρείες πυρηνικής ενέργειας φέτος, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τη ζήτηση ενέργειας για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Πρόσφατο παράδειγμα η Amazon η οποία αγόρασε ένα κέντρο δεδομένων με πυρηνική ενέργεια από την Talen Energy (TLN.O).