Διεθνή

Η Beyonce στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις: «Είμαι εδώ ως μητέρα που ανησυχεί»

Η Beyonce στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις: «Είμαι εδώ ως μητέρα που ανησυχεί» Φωτογραφία: EPA/ CARLOS RAMIREZ
Αποθεώθηκε η Beyonce στην προεκλογική συγκέντρωση της Χάρις στο Τέξας.

«Σείστηκε» το κατάμεστο στάδιο στο Χιούστον όταν η Beyonce εμφανίστηκε στην προεκλογική συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις, για να στηρίξει την υποψηφιότητά της στις εκλογές των ΗΠΑ.

«Δεν είμαι εδώ ως διάσημη. Δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μητέρα», τόνισε η σταρ μιλώντας στους 22.000 ανθρώπους που βρίσκονταν στη συγκέντρωση.

«Μια μητέρα που ανησυχεί για την τύχη του κόσμου στον οποίο τα παιδιά μου και τα παιδιά μας ζουν. Έναν κόσμο στον οποίο θα έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε τα σώματά μας. Έναν κόσμο που δεν είμαστε διχασμένοι», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενη σε όλους τους Αμερικανούς, τόνισε: «Σας χρειαζόμαστε. Η φωνή σας έχει δύναμη. Η ψήφος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία. Η ελευθερία είναι ανθρώπινο δικαίωμά σας».

Μετά την ομιλία της Beyonce ακούστηκε το τραγούδι της «Freedom», υπό τους ήχους του οποίου μπήκε η Κάμαλα Χάρις. Η αντιπρόεδρος παίρνοντας τον λόγο τόνισε: «Είμαστε 11 ημέρες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση η οποία θα κρίνει το μέλλον της Αμερικής, όπως και την ελευθερία όλων των γυναικών να λαμβάνουν αποφάσεις για το σώμα τους».

Τόσο η Κάμαλα Χάρις όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ έκαναν προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Τέξας την Παρασκευή. Η συγκεκριμένη πολιτεία δεν έχει στηρίξει υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ από το 1976 και ο Τραμπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τους 40 εκλέκτορες της πολιτείας στις 5 Νοεμβρίου. Το Τέξας υιοθέτησε πρώτο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα κύησης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Νέα επίθεση Τραμπ σε μετανάστες

«Η Κάμαλα είναι εδώ στο Τέξας για να βρεθεί στο πλευρό διασημοτήτων. Αλλά δεν θα συναντηθεί με κανένα από τα θύματα των εγκλημάτων που διέπραξαν οι μετανάστες», είπε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στο Τέξας.

Οι ΗΠΑ «έχουν γίνει ο κάδος απορριμμάτων του κόσμου», σχολίασε, καθώς επικεντρώθηκε στο μεταναστευτικό, ζήτημα για το οποίο κλιμακώνει διαρκώς τη ρητορική του.