Διεθνή

Γαλλία: Αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Τουρκία

Γαλλία: Αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Τουρκία
Του την έκανε κτηματομεσίτης και όχι επαγγελματίας. Συντετριμμένος ο πατέρας του.

Γάλλος φοιτητής αυτοκτόνησε μετά από μεταμόσχευση για μούσια στην Τουρκία η οποία δεν έγινε από επαγγελματία, αλλά από έναν κτηματομεσίτη που έκανε τον χειρούργο, όπως ισχυρίζεται ο συντετριμμένος πατέρας του 24χρονου νεαρού.

Ο Mathieu Vigier Latour ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο για τη μεταμόσχευση, η οποία του κόστισε 1.300 ευρώ, το ένα πέμπτο της τιμής της μεταμόσχευσης στη Γαλλία. Αλλά μετά τη θεραπεία είδε να χάνει 1.000 μοσχεύματα μαλλιών, ενώ 4.000 μεταφέρθηκαν από το κεφάλι του στο πρόσωπό του. Μετά την επέμβαση, τα γένια του φοιτητή έμειναν με ακανόνιστο σχήμα, μεγαλώνοντας αφύσικα και μοιάζοντας με «σκαντζόχοιρο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του στην Telegraph.

Ο νεαρός υπέστη επίσης εγκαύματα και έντονη δυσφορία, που δεν τον άφηνε ούτε να κοιμηθεί. Όπως αργότερα ανακάλυψε, το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν ήταν εξειδικευμένος χειρουργός αλλά κτηματομεσίτης, κάτι που του προκάλεσε σοκ. Η αποτυχημένη αυτή διαδικασία προκάλεσε πολλά ψυχολογικά προβλήματα στον Λατούρ και του προκάλεσε δυσμορφική διαταραχή – μια διαταραχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποκτούν εμμονή με τις εμφανισιακές τους ατέλειες.

Παρά την προσπάθεια ενός Βέλγου ειδικού να επανορθώσει τη ζημιά, υπήρξε διαπίστωση ότι το τριχωτό της κεφαλής του Latour δεν θα μπορούσε να ανακτήσει τη φυσιολογική του κατάσταση. Τρεις μήνες μετά την επέμβαση, ο Latour πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει. Από την πλευρά του, ο πατέρας του έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του τουρισμού υγείας, δηλώνοντας ότι αυτή του η κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει «φόρο τιμής» στον γιο του και να βοηθήσει άλλους να αποφύγουν παρόμοιες καταστάσεις.