Διεθνή

Τα McDonald's επαναφέρουν στο μενού burger μετά τις μαζικές δηλητηριάσεις και το θάνατο πολίτη

Τα McDonald's επαναφέρουν στο μενού burger μετά τις μαζικές δηλητηριάσεις και το θάνατο πολίτη Φωτογραφία: pexels Valeria Boltneva

Τα McDonald's επαναφέρουν τα Quarter Pounders στο μενού σε τοποθεσίες όπου οι πωλήσεις των χάμπουργκερ είχαν σταματήσει εν μέσω επιδημίας E. coli που άφησε δεκάδες άρρωστους και έναν νεκρό, αφού αποκλείστηκε το βοδινό κρέας ως πηγή μόλυνσης που συνδέεται με τα σάντουιτς.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της McDonald's και επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού για τη Βόρεια Αμερική, Cesar Piña, είπε σε μια ενημέρωση ότι ο κολοσσός ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο από το Υπουργείο Γεωργίας του Κολοράντο ότι ο οργανισμός είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του σε μπιφτέκια βοείου κρέατος από εστιατόρια στην πολιτεία και δεν ανιχνεύθηκε E. coli.

Η McDonald's, σύμφωνα με το foxbusiness, είπε τώρα στους προμηθευτές βοείου κρέατος να συνεχίσουν να φτιάχνουν τα φρέσκα μπιφτέκια και αναμένει ότι το Quarter Pounders θα είναι ξανά διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα την ερχόμενη εβδομάδα – ωστόσο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια δεν θα είναι ακόμα διαθέσιμα ως γαρνιτούρα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από την επιδημία.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διερευνά εάν η Taylor Farms, η οποία προμήθευε τα κομμένα κρεμμύδια στα McDonald's στις περιοχές όπου εκδηλώθηκε η επιδημία E. coli, είναι η πηγή της μόλυνσης.

Η McDonald's αφαίρεσε το βόειο κρέας και τα κρεμμύδια από την αλυσίδα εφοδιασμού της αφού το CDC τους ενημέρωσε για το ξέσπασμα και η Taylor Farms εξέδωσε ανάκληση κίτρινων κρεμμυδιών την περασμένη εβδομάδα.