Διεθνή

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 19/4

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 19/4
Ο καιρός σήμερα Κυριακή 19/4 Η πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στη Θράκη και τη Μακεδονία, οι σποραδικές βροχές και η σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων σε όλη τη χώρα θα είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:
 
Στη Θράκη και την Μακεδονία αναμένονται συννεφιά, βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Θρακικό θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση μέχρι και 6 μποφόρ. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα θα πέσει κατά 4 με 6 βαθμούς και έτσι θα κυμανθεί από 6 έως 18 με 20 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και  τη δυτική Στερεά αναμένονται  αρχικά λίγες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι μικρής διάρκειας βροχές. Η ένταση των ανέμων θα είναι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 με 22 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο θα έχουμε από το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 24 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια, το απόγευμα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις και κατά τόπους βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 26 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στις Κυκλάδες,  τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους από το απόγευμα θα σημειώνονται ασθενείς βροχές. Η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ. Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και  τις Σποράδες θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλία,  την ανατολική Στερεά και  την Εύβοια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει.  Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 4 βαθμούς και έτσι δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς.
 
Στην Αττική αναμένονται το πρωί ηλιοφάνεια και το απόγευμα συννεφιά.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι μέτριοι. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι στην Αθήνα και τον Πειραιά θα δείχνουν στους 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το πρωί αραιές νεφώσεις και το απόγευμα και το βράδυ βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.