Διεθνή

Washington Post: Νεκρός o εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι

Washington Post: Νεκρός o εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Washington Post: Νεκρός o εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι
Washington Post: Νεκρός o εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι Ο φερόμενος ως αρχιτέκτονας των επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη δύο στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών. Η εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ούτε προσδιορίζει την εθνικότητα των στελεχών αυτών.

Ο καταζητούμενος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, 27 ετών, που φέρεται ως ο οργανωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, και τουλάχιστον δύο συνεργοί του, μεταξύ των οποίων ο Σαλάζ Αμπντεσλάμ, που καταζητείται από το Σάββατο, ήταν σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, στόχος της επιχείρησης που στήθηκε την Τετάρτη στο Σεν Ντενί στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.

Οπως έχει αποκαλύψει η "K", μυστική έρευνα για τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο. Είχαν, τότε, προκύψει ενδείξεις πως ο Αμπαούντ διηύθυνε από την Αθήνα τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου και σχεδίαζε επίθεση κατά αστυνομικού στόχου. Παράλληλα με την αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο, στις 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα αναζητούνταν άτομο (υπήρχαν υπόνοιες πως επρόκειτο για τον Αμπαούντ) που φέρεται να κατηύθυνε τους Βέλγους τζιχαντιστές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Εισαγγελέας: Δύο νεκροί και οκτώ συλλήψεις στο Σεν Ντενί

Μετά από πολύωρη ανταλλαγή πυρών, που άρχισε λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης, δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν. Πρόσθεσε ότι η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα που κρύβονταν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού και τόνισε ότι οι δύο καταζητούμενοι Σαλάχ Αμπντεσλάμ και Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν βρίσκονταν μεταξύ των συλληφθέντων.