Διεθνή

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 22/11

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 22/11
Ο καιρός σήμερα Κυριακή 22/11 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και θυελλώδεις νοτιάδες στο βόρειο Αιγαίο χαρακτηρίζουν τον καιρό την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Την εβδομάδα που ακολουθεί συνεχίζονται οι βροχές, περισσότερες φαίνεται να είναι από την Τετάρτη, και στη συνέχεια δεν αποκλείεται πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή:      
Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται συννεφιά και βροχές, περισσότερες στα δυτικά τμήματα. Στο Θρακικό οι θυελλώδεις νοτιάδες δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη .      

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες.  Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, που αρχικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από τους 16 έως τους 22 βαθμούς και κατά τόπους στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Λευκάδα προβλέπονται αρχικά ισχυροί άνεμοι και από το μεσημέρι έντονες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στα Κύθηρα θα πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι.
Στην Κρήτη προβλέπονται, παροδική συννεφιά, τοπικές βροχές και στην ατμόσφαιρα αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5 με 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα και σποραδικές βροχές. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 22 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες μόνο βροχές. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης και οι νοτιάδες θα έχουν ένταση 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς.
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται παροδικές νεφώσεις και στα δυτικά τμήματα κατά τόπους βροχές. Στα ανατολικά θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά έως και τους 22 βαθμούς, όμως στο Καρπενήσι δεν θα ξεπεράσει τους 14.

Στην Αττική θα έχουμε παροδική συννεφιά αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι δυνατοί νοτιάδες θα φτάνουν τα 7 και πιθανόν για λίγο και τα 8 μποφόρ. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα από τους 16 έως τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.