Διεθνή

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 1/12

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 1/12
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 1/12 Με αραιές νεφώσεις και αρκετές ηλιοφάνειας θα κυλήσει η πρώτη ημέρα του φετινού Δεκεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα και τον Κορινθιακό μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα κεντρικά και τα νότια στους 17 με 19.                   

Πιο αναλυτικά την Τρίτη  1 Δεκεμβρίου:      

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται αραιή συννεφιά. Το πρωί και το βράδυ θα κάνει πολύ κρύο, η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 16 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει κατά τόπους στους 17 βαθμούς, όμως το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο παντού.
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Ο υδράργυρος θα δείξει έως τους 17 με 19 βαθμούς.                                                                   

Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 6 μποφόρ.
Στην Κρήτη και στη Γαύδο θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και από νωρίς το απόγευμα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βοριάδες 5 με 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 με 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπεται αραιή συννεφιά.  Το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο,  το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά έως τους 16 με 18 βαθμούς. Στον Κορινθιακό θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και το απόγευμα μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.