Διεθνή

Ευρωπαϊκές πηγές: Σε ασφαλιστικό, δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις οι διαφορές

Ευρωπαϊκές πηγές: Πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση Ευρωπαϊκές πηγές: Πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση
Ευρωπαϊκές πηγές: Πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση Tην ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία της αξιολόγησης υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, λέγοντας ότι με αυτό συμφωνεί και η ελληνική πλευρά.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι οι συζητήσεις των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές «πήγαν πολύ καλά», αλλά παραμένουν «διαφορές» στο ασφαλιστικό, στα δημοσιονομικά στοιχεία του 2016 και των επόμενων ετών, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Σε γενικές γραμμές χαρακτήρισε τα θέματα της πρώτης αξιολόγησης «σύνθετα», όχι μόνο από τεχνικής απόψεως, αλλά «ακόμη περισσότερο από πολιτικής», σημειώνοντας ωστόσο πως «όλοι ελπίζουν ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα». Σημείωσε, πάντως, ότι «η ποιότητα της συμφωνίας υπερέχει της ταχύτητας επίτευξής της».

Όσον αφορά το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης υπενθύμισε ότι για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να καταστεί λειτουργικό , κάτι το οποίο είναι ουσιώδες για αρκετά κράτη-μέλη της ευρωζώνης.