Διεθνή

«Απειλή για οικονομία και ασφάλεια το Brexit», διαμηνύει ο Κάμερον

«Απειλή για οικονομία και ασφάλεια το Brexit», διαμηνύει ο Κάμερον «Απειλή για οικονομία και ασφάλεια το Brexit», διαμηνύει ο Κάμερον
Τις επιπτώσεις μιας πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατάθεσε στους Βρετανούς βουλευτές ο Ντέιβιντ Κάμερον, περιγράφοντας με μελανά χρώματα μια τέτοια απόφαση.

"Η έξοδος από την Ευρώπη θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλειά μας", είπε ο Κάμερον, καλώντας τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Αυτοί που κηρύσσουν την έξοδο δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο "ένα άλμα προς το άγνωστο", όπως είπε.

Ο Κάμερον υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, διαψεύδοντας εκείνους που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία θα μπορούσε τον Ιούνιο να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τους όρους παραμονής της στην ΕΕ.

"Γνωρίζω, δυστυχώς, αρκετά ζευγάρια που ξεκίνησαν τη διαδικασία του διαζυγίου αλλά δεν ξέρω κανένα που να έβαλε μπροστά το διαζύγιο προκειμένου να ανανεώσει τους γαμήλιους όρκους του", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.