Life

«Τρεχάματα» για την Κιμ Καρντάσιαν: Κατηγορείται για παράνομη διαφήμιση - Το «αστρονομικό» ποσό που θα πληρώσει

«Τρεχάματα» για την Κιμ Καρντάσιαν: Κατηγορείται για παράνομη διαφήμιση - Το «αστρονομικό» ποσό που θα πληρώσει Φωτογραφία: ΑΠΕ
Σε διακανονισμό ύψους 1,26 εκατ. δολαρίων προχώρησε η Κιμ Καρντάσιαν, μετά τις κατηγορίες για προώθηση κρυπτογράφησης από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Η Αμερικανίδα σελέμπριτι συμφώνησε να καταβάλει το τεράστιο αυτό ποσό, για να διευθετήσει τις κατηγορίες που σχετίζονται με μια ανάρτηση για μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων που μοιράστηκε στο Instagram, χωρίς να αποκαλύψει πόσα είχε πληρωθεί για να το κάνει.

Η Καρντάσιαν δεν είχε αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει μια ανάρτηση σχετικά με τα μάρκες EMAX, ένα κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο που πωλείται από την EthereumMax, ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της.

Η ανάρτησή της, από τον Ιούνιο του 2021, περιείχε έναν σύνδεσμο που οδηγούσε τους ακολούθους της στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι η Kardashian συμφώνησε στον διακανονισμό και να συνεργαστεί με τη συνεχιζόμενη έρευνα, χωρίς να παραδεχθεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα της υπηρεσίας.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η Καρντάσιαν είχε παραβιάσει τη διάταξη κατά της διαφήμισης των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. Ο διακανονισμός της περιλάμβανε 250.000 δολάρια ως αποζημίωση για την αρχική πληρωμή που της δόθηκε, συν 10.000 δολάρια σε τόκους, και πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων. Η Καρντάσιαν συμφώνησε επίσης να μην προωθήσει τίτλους κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων για τρία χρόνια.

«Η υπόθεση αυτή αποτελεί υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή παράγοντες επιρροής υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Η υπόθεση της Καρντάσιαν χρησιμεύει επίσης ως υπενθύμιση προς τις διασημότητες και άλλους ότι ο νόμος απαιτεί από αυτούς να γνωστοποιούν στο κοινό πότε και πόσο πληρώνονται για να προωθήσουν την επένδυση σε κινητές αξίες».

{https://twitter.com/GaryGensler/status/1576897535427448832?s=20&t=AKsNSI9hRV7tE84mQyvcvA}