Life

Συγκλονίζει ο Κορτώ: «Πήρα τα χάπια και λίγα λεπτά μετά το μετάνιωσα»

Συγκλονίζει ο Κορτώ: «Πήρα τα χάπια και λίγα λεπτά μετά το μετάνιωσα» Φωτογραφία: Glomex
Για τη μάχη με την κατάθλιψη, την αυτοκτονία της μητέρας του, αλλά και τη δική του απόπειρα μίλησε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε για την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει, αλλά και για την εμπειρία του ως παιδί μια γυναίκας με σοβαρή ψυχική νόσο.

«Πέντε με έξι λεπτά αφότου πήρα τα χάπια συνειδητοποίησα ότι κακώς τα πήρα, ότι στην πραγματικότητα όσο κι αν υπέφερα από την κατάθλιψη υπήρχε ίσως ελπίδα και πήρα τρέχοντας το ΕΚΑΒ, το οποίο σε ένα πεντάλεπτο ήταν εκεί» ανέφερε ο Αύγουστος Κορτώ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ήταν σχεδόν αντανακλαστικό το πώς έγινε η απόπειρα, το πώς πήρα το ΕΚΑΒ και το πώς - μέχρι να έρθει - προσπάθησα να προξενήσω εμετό», περιέγραψε ο Αύγουστος Κορτώ.

Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο για να κάνω πλύση στομάχου. Στο μεταξύ, κάποια χάπια είχαν διαλυθεί, κάποιες μέρες έπρεπε να νοσηλευτώ σε κάποια κατάσταση, ελαφρώς έκρυθμη. Μετά ακολούθησε η νοσηλεία και ο δρόμος προς τη θεραπεία, ανέφερε ο γνωστός συγγραφέας.

Για τη μάχη με την κατάθλιψη σημείωσε πως «το άλλοθι μου ήταν οι 8 μαρτυρικοί μήνες κατάθλιψης».

Ήταν η τέταρτη φορά στη ζωή μου, όπου μέσα σε μια 20ετία, περνούσα κλινική κατάθλιψη και είχα κουραστεί πάρα πολύ, εξομολογήθηκε.

Σε ό,τι αφορά την μητέρα του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε:

«Από τα 11 και μετά καταλάβαινα ότι οι απόπειρες (σ.σ. της μητέρας του) ήταν απόπειρες. Δεν ήταν μία ή δύο, μέχρι να κάνει την οριστική απόπειρα πρέπει να είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον άλλες δέκα (…) η μητέρα μου ήξερε, όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ότι θα την έβρισκα εγώ».