Life

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια Φωτογραφία: Unsplash
Πατάτες και κρεμμύδια δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται μαζί: Αυτοί είναι οι «χρυσοί» κανόνες για να μην... πετάτε τα κρεμμύδια σας

Πρώτη και βασική συμβουλή είναι να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σας σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Η υγρασία και το φως κάνουν τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν, ενώ επιταχύνουν τη δημιουργία βλαστών (που αν και ενοχλητικοί, δεν αποτελούν εμπόδιο για την βρώση τους). Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προτιμάτε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο δοχείο ή μεγάλο μπολ.

Κρατήστε τα, παράλληλα, μακριά από τον ήλιο και σε δροσερό αλλά όχι... παγωμένο μέρος με κάποια κυκλοφορία αέρα. 

Θα πρέπει ακόμη να βεβαιωθείτε πως είναι μακριά από τις πατάτες (οι οποίες είναι εξίσου επιρρεπείς στο να σαπίσουν αν φυλάσσονται κοντά σε κρεμμύδια).

Σύμφωνα με το The Chef’s Garden - που επικαλείται το bonappetit.com - εφόσον διατηρούνται σε θερμοκρασίες από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου τα κρεμμύδια επιζούν έως και έναν χρόνο! Σε διαφορετική περίπτωση, το προσδόκιμο ζωής τους είναι μερικές εβδομάδες.

Αν πάλι κόψετε ένα κρεμμύδι, μπορείτε να το διατηρήσετε κομμένο στη μέση ή σε φέτες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο (κατά προτίμηση γυάλινο, καθώς το πλαστικό απορροφά την οσμή) για να μειώσετε την οξείδωση, την απορρόφηση υγρασίας και τη δυσοσμία. Και εφόσον πρόκειται να μαγειρέψετε τα κρεμμύδια και όχι να τα χρησιμοποιήσετε ωμά ως γαρνιτούρα - όπου η υφή είναι ζωτικής σημασίας - μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.