Life

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή
Εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του ο Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς μετά το έμφραγμα που υπέστη την περασμένη εβδομάδα στις πρόβες του «J2US».

Για 7η ημέρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ μετά από έμφραγμα, ο Δημήτρης Κόκοτας, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή μετά την ανακοπή που υπέστη. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, οι θεράποντες γιατροί στο «Γεννηματάς» «κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία αποσωλήνωσης είναι αρκετά σύνθετη.

Πότε θα γίνει η αποσωλήνωση του τραγουδιστή

Η Ματίνα Παγώνη σε σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής έχει υποβληθεί δύο φορές σε προσπάθεια αποσωλήνωσης, οι οποίες διεκόπησαν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  "Οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο. Δεν έχει ακόμα αποσωληνωθεί ο Δημήτρης Κόκοτας".

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι καλύτερο. Δεν έχει ακόμη αποσωληνωθεί, έκαναν δύο προσπάθειες. Θα κάνουν κι άλλες. Γίνονται κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σήμερα. Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται υπομονή, γιατί δίνει μια μεγάλη μάχη ο κάθε ασθενής!».

Και πρόσθεσε: «Όσο πιο γρήγορα φύγει ένας άρρωστος από το μηχάνημα, τόσο καλύτερα είναι. Όμως αυτό θα το κρίνει η ομάδα των γιατρών. Για την αποσωλήνωση παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Είναι δύσκολη διαδικασία η αποσωλήνωση, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πάει σταδιακά και κρίνουν οι γιατροί αν πρέπει να το τελειώσουν ή όχι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλλιτέχνης έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε δυο αξονικές τομογραφίες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται από την Πέμπτη 28 Μαρτίου, οι οποίες δεν έδειξαν εγκεφαλική βλάβη. Να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής μετά την ανακοπή και κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο έμεινε για οκτώ λεπτά χωρίς καρδιακό παλμό γεγον΄ός που ανησύχησε από την πρώτη στιγμή τους γιατρούς για την εγκεφαλική του λειτουργία. 

«Υπομονή μας ζητούν οι γιατροί» - Τι λέει η σύζυγός του

«Υπάρχει μία μικρή βελτίωση, ουσιαστικά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για εμάς. Το θετικό είναι αυτό, ότι είναι μία σταθερή κατάσταση. Υπάρχει μία ελάχιστη, έστω και μικρή βελτίωση κάθε μέρα. Σίγουρα οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί γιατί ο τρόπος που θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την καλή του κατάσταση είναι πολύ αργός για να είναι ασφαλής, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που πέρασε», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας ζητάνε οι γιατροί υπομονή. Η προσωπική μου ελπίδα είναι ότι είναι μία σταθερή κατάσταση, καταλαβαίνω ότι μου δίνεται μία ελπίδα ότι θα πάει καλά αλλά πάντα συγκρατημένα μέχρι να ολοκληρωθεί. Οι υπόλοιπες εξετάσεις, παρότι έχουν γίνει δύο αξονικές κι έχουν βγει καλές, πάντα κρατάμε μία επιφύλαξη μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε η Κατερίνα Πετράκη.