Life

Πώς θα καταλάβεις ότι αγοράζεις αρνί ή κατσίκι - Αυτές είναι οι διαφορές

eurokinissi eurokinissi
Το πασχαλινό τραπέζι θα περιλαμβάνει αρνί ή κατσίκι. Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και πώς μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε;

Όπως αναφέρει ο Νίκος Κεχαγιάς με βίντεό του στο TikTok «μπορεί οπτικά και το αρνί και το κατσίκι να μοιάζουν ωστόσο, έχουν κάποιες διαφορές τις οποίες μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε».

Και συνεχίζει οι «πιο σημαντικές διαφορές είναι στην ουρά. Στο αρνί η ουρά είναι πιο τετράγωνη και πιο λιπαρή. Τώρα στο κατσίκι η ουρά είναι πιο στενή».

Η δεύτερη διαφορά μεταξύ αρνιού και κατσικιού είναι στο κεφαλάκι. Στο αρνί, όπως αναφέρει κάνει μία κοιλιά, κάτω από το μάτι του ενώ στο κατσίκι, στο ίδιο σημείο, η επιφάνεια είναι ίσια. Επιπλέον, το σχήμα από το μπούτι στο αρνί είναι πιο στρογγυλό ενώ στο κατσικάκι το συγκεκριμένο σημείο είναι πιο σφιχτό.

Τέλος, αρνί και κατσίκι μπορεί να διαφέρουν και στο χρώμα αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στην λιπαρότητα. Εάν είναι λιπαρό είναι αρκετά λευκό ενώ αν είναι πιο ψαχνό είναι πιο σκουρόχρωμο. 

{https://www.tiktok.com/@nickkexagias/video/7364251637382171937?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6919056330640688646}