Life

Eurovision 2024: Τι αλλάζει στην ψηφοφορία στον Τελικό

Eurovision 2024: Τι αλλάζει στην ψηφοφορία στον Τελικό
Αλλάζουν τα δεδομένα της ψηφοφορίας για τον τελικό της Eurovision 2024.

Νέα δεδομένα στον τελικό της Eurovision 2024, καθώς για πρώτη φορά αλλάζει η τακτική στο σύστημα ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπέθυνοι του διαγωνιμού της Eurovision, πλέον οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίζουν το αγαπημένο τους κομμάτι, από την ένερξη του τελικού.

Η διαδικασία ψηφοφορίας επέτρεπε στους τηλεθεατές να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων.

Ωστόσο φέτος η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την έναρξη του σόου, επιτρέποντας στους τηλεθεατές να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους εμφάνιση καθόλη τη διάρκεια της live μετάδοσης,

Η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει την προκατάληψη που συνδέεται με τη σειρά των διαγωνιζόμενων και να συμπυκνώσει τη συνολική διάρκεια του σόου, εξασφαλίζοντας μια πιο δυναμική και ελκυστική εμπειρία για τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό έχουν πλέον την δυνατότηα να συμμετάσχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα θα τους δοθεί ένα 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά σόου, μια απόφαση που η εκτελεστική παραγωγός Ebba Adielsson πιστεύει ότι θα προωθήσει ένα πιο περιεκτικό περιβάλλον για τους διεθνείς οπαδούς.

Η Eurovision 2024 στοχεύει να ενθαρρύνει νωρίτερα και ευρύτερα τη συμμετοχή των θεατών.

Η Adielsson υπογράμμισε επίσης το όφελος για τους διεθνείς θεατές, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσαρμόζουν δραματικά το πρόγραμμά τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Επιπλέον οι Big Five (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη Σουηδία που ειναι η διοργανωτρια χώρα, που παραδοσιακά εξασφάλιζαν θέσεις στον τελικό λόγω της σημαντικής οικονομικής συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό παρουσίασαν φέτος τις συμμετοχές τους κατά τη διάρεκια των ημιτελικών.

Το Σάββατο λοιπόν 11 Μαϊου, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν διαφορετικά από ότι σε κάθε Eurovision.