Life

Bono: Οι Coldplay δεν είναι ροκ μπάντα

Bono: Οι Coldplay δεν είναι ροκ μπάντα Φωτογραφία: EPA/ HOW HWEE YOUNG
«Και ελπίζω να είναι προφανές αυτό» είπε ο Bono για τους Coldplay.

O frontman των U2, ο Bono, επέμεινε σε συνέντευξή του ότι οι Coldplay, δεν είναι ροκ μπάντα και υπερασπίστηκε το γκρουπ λέγοντας ότι δεν πρέπει ο κόσμος να τους κρίνει με τους κανόνες της ροκ.

Ο Bono μίλησε στη σειρά του BBC «Music Uncovered: The Genius Of Coldplay» που παρουσιάζει ο Greg James. Η σειρά αποκαλύπτει σε 8 επεισόδια, την άνοδο της μπάντας με φανς, μουσικούς και ανθρώπους- κλειδιά να μιλούν για το φαινόμενο των Coldplay.

«Πρέπει να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι οι Coldplay δεν είναι μία ροκ μπάντα. Ελπίζω να είναι προφανές αυτό. Κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον συμβαίνει εκεί σαν τους Isley Brothers ή κάτι τέτοιο» είπε ο Bono εκθειάζοντας τους Coldplay.

«Το κοινό δεν πρέπει να τους κρίνει με τους κανόνες της ροκ… Οι περισσότερες ροκ μπάντες έχουν οργή. Η μουσική των Coldplay έχει διαφορετική πηγή και νομίζω ότι αποκαλύπτεται καλύτερα στο τραγούδι "Clocks".«Το κομμάτι αυτό σου κολλάει, περισσότερο από ότι ο ίδιος ο χρόνος» πρόσθεσε.

Οι Coldplay θα εμφανιστούν ως headliners στο φετινό φεστιβάλ του Glastonbury και έτσι θα γίνουν οι πρώτοι καλλιτέχνες που ηγούνται του φεστιβάλ για πέμπτη χρονιά.