Life

Ζευγάρι ζει σαν να είναι στη δεκαετία του ‘40

Ζευγάρι ζει σαν να είναι στη δεκαετία του ‘40 Φωτογραφία: INSTAGRAM
Τα ρούχα, τα έπιπλα είναι στα πρότυπα του ‘40. Ακόμα και ο γάμος του ζευγαριού.

Εκείνη είναι 24 χρονών. Εκείνος 29 ετών. Κι όμως, αυτό το ζευγάρι από το Νόρφολκ της Βρετανίας ζει τη ζωή του σαν να είναι στη δεκαετία του ‘40.

Η Λίβερτι Άβερι και ο Γκρεγκ Κίρμπι ντύνονται με ρούχα εκείνης της δεκαετίας κάθε ημέρα, τα έπιπλα στο σπίτι τους είναι vintage και οδηγούν ένα Jeep του 1942. Ακόμα και ο γάμος τους ήταν εκείνης της εποχής.

«Είναι μια απλή ζωή, πραγματικά», λέει ο Κίρμπι μιλώντας στο BBC. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον γάμο μας όσο περισσότερο γίνεται σαν να ήταν το ‘40. Παραδοσιακό, ίσως όπως θα τον είχαν κάνει οι παππούδες μας. Δεν θα είχαν ξοδέψει πολλά χρήματα, όπως δεν κάναμε κι εμείς», συμπλήρωσε.

{https://www.instagram.com/p/C1-Jh-VogAI/}

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με παραδοσιακή τελετή σε εκκλησία. Στη συνέχεια πήγαν σε παμπ για φαγητό και για χορό στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού τους. Για το ταξίδι του μέλιτος, πέρασαν μία εβδομάδα στο Μπράιτον.

{https://www.instagram.com/p/Crq4qOEI-R2/?img_index=1}

«Η αντίδραση όταν περπατάμε στον δρόμο είναι γενικά θετική», λέει η Άβερι. «Καμιά φορά ακούγονται αστεία, αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος να γνωρίζεις ανθρώπους, γιατί μας πλησιάζουν», συμπληρώνει.

{https://www.instagram.com/p/CtwmJYFIjOm/}

Πέρα από τα ρούχα, οι δυο τους περιορίζουν όσο περισσότερο μπορούν τη χρήση τεχνολογίας. Τα βράδια παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και τα σαββατοκύριακα πηγαίνουν σε παραδοσιακούς χορούς.

{https://www.instagram.com/p/C1jmH2DAPfD/}

Στην Άβερι αρέσει να ακολουθεί συνταγές του ‘40 και να μαγειρεύει με σκεύη εκείνης της εποχή. Αλλά παραδέχεται ότι περιστασιακά κάνουν μικρά διαλείμματα από όλα αυτά. «Οι παλιές ταινίες μπορεί να είναι αρκετά βαριές, οπότε αραιά και πού βλέπουμε κάποια πιο πρόσφατη», δηλώνει.

{https://www.instagram.com/p/Cuhq_7BojQP/?img_index=1}

Ανάμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι η φροντίδα των παλιών, ευαίσθητων υφασμάτων. «Τα ρούχα εκείνης της εποχής είναι τόσο άνετα, όσο και κολακευτικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράζεις ρούχα για τη σεζόν και μετά να τα πετάς. Προσπαθούμε να τα διορθώνουμε, να τους δίνουμε νέα ζωή και να τα κάνουμε να μοιάζουν όσο όμορφα ήταν πριν από 80 χρόνια», καταλήγει ο Κίρμπι.

{https://www.instagram.com/p/CsO_1CNAqM5/}