Life

Mega Stories: Με την Δήμητρα Γαλάνη στην Νάξο

Mega Stories: Με την Δήμητρα Γαλάνη στην Νάξο
Απόψε στις 00:10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA Stories» ταξιδεύoυν στη Νάξο για να συναντήσουν τη Δήμητρα Γαλάνη, στο νησί που η ίδια επέλεξε για ησυχαστήριο.

Η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή με τη φωνή και τις μελωδίες της φυλλομετρά,συναντά το mega stories και την Δώρα Αναγνωστοπούλου για να μιλήσει για τις σελίδες μιας μεγάλης καριέρας αλλά και μιας μυθιστορηματικής ζωής που συχνά κινήθηκε στα όρια.

Το «MEGA Stories» συναντά, επίσης, καλλιτέχνες που συνδέθηκαν μουσικά με τη Δήμητρα Γαλάνη, συνεργάστηκαν και έχτισαν σχέσεις και φιλίες ζωής. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μιλά για τη γνωριμία της με τη δημιουργό και τη θυμάται στο θρυλικό «Χάραμα» τη δεκαετία του ’90. H σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάκου φωτίζει το λιγότερο γνωστό πρόσωπο της τραγουδοποιού που επένδυσε μουσικά δύο κινηματογραφικές ταινίες της. H Μυρτώ Κοντοβά αναφέρεται στον αμίμητο τρόπο με τον οποίο η Δήμητρα Γαλάνη δίνει μουσική αλλά και ζωή στους στίχους. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγείται την άγνωστη ιστορία πίσω από το «Δυο μέρες μόνο». Ο Σταμάτης Κραουνάκης εξηγεί γιατί το αποτύπωμα της Δήμητρας Γαλάνη στο μουσικό στερέωμα είναι και θα παραμείνει αξεπέραστο.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά, ακόμα, μουσικούς και δημιουργούς της νεότερης γενιάς, που αποτελούν το παρόν της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Αρώνης, ο Νικόλας Γουάστωρ και ο Μηνάς Λιάκος ή αλλιώς η αγαπημένη μπάντα της Δήμητρας Γαλάνη με την οποία πορεύεται μαζί στα live της τα τελευταία χρόνια μιλούν για την επιρροή και τη σημασία που έχει για τους νέους καλλιτέχνες η μουσική σφραγίδα αλλά και η πηγαία και συχνά αφοπλιστική αλήθεια της.