Life

Mega Stories 4/06: Ιστορίες και Μυστήρια της Ε.Ε

Mega Stories 4/06: Ιστορίες και Μυστήρια της Ε.Ε
Απόψε το Mega Stories συναντά ανθρώπους που πίστεψαν και υπηρέτησαν το ευρωπαϊκό ιδεώδες από διαφορετικές θέσεις.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το Mega Stories συνομιλεί με δύο γυναίκες που διέγραψαν επιτυχημένη θητεία στο Κολλέγιο των Επιτρόπων. Η Άννα Διαμαντοπούλου, επίτροπος Απασχόλησης την περίοδο 1999-2004, αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστα στην επιλογή της βαθύτερης ενοποίησης ή της διάλυσης. Η Μαρία Δαμανάκη, επίτροπος Αλιείας & Θαλάσσιων Υποθέσεων από το 2010 έως το 2014, εξηγεί γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πιο
ασφαλές καράβι για να πλέει κανείς και αφηγείται μια ιστορία με πρωταγωνιστές την ίδια, τα ψάρια της Μεσογείου και τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο του Αντρέα Καμιλέρι.

Τις δικές του σκέψεις μοιράζεται ο Αλέκος Αλαβάνος για τις διαφορές ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, ενώ θυμάται μια ευτράπελη ιστορία που έζησε επειδή δεν φορούσε γραβάτα εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Τις προκλήσεις αλλά και τις απειλές που δέχεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα επισημαίνει, από τη μεριά του, ο Πέτρος Ευθυμίου, ενώ η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Άννυ Ποδηματά, μιλά για την περίοδο των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε δακτυλοδεικτούμενη. Τα δικά του βιώματα από τη δεκαετή θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο καταθέτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ, μεταξύ άλλων, εξηγεί γιατί οι Ευρωεκλογές δεν μπορούν να γίνονται με όρους Eurovision.

Δείτε το trailer:

{https://www.youtube.com/watch?v=CLGbZLykhuM}