Life

Καιάδας: Η μυθική τοποθεσία που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει (Drone βίντεο)

Καιάδας: Η μυθική τοποθεσία που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει (Drone βίντεο)
To Up Stories μας ξεναγεί στην Σπάρτη για να μάθουμε τα πάντα για 2 φανταστικά αξιοθέατα.

Το Up Stories ταξιδεύει στην Πελλοπόνησο και πιο συγκεκριμένα πολύ κοντά στην Σπάρτη, εκεί θα μας ξεναγήσει με το drone του. Πολύ κοντά στην Σπάρτη υπάρχουν 2 κορυφαία αξιοθέατα που το πρώτο τον μυθικό Καιάδα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει και ελάχιστοι γνωρίζουν την αληθινή ύπαρξη του και το δεύτερο ο Μυστράς ενώ πρόκειται για ένα μοναδικού και επβλητικού κάλους αρχαίο μνημείο ελάχιστοι Έλληνες έχουν επισκεφθεί και ας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.

Καιάδας

Από τις ελάχιστες ιστορικές αναφορές, προσδιορίζεται ως τόπος όπου ρίπτονταν οι κακούργοι και οι αιχμάλωτοι πολέμου. Ο Στράβων το αποκαλεί «δεσμωτήριον το παρά Λακεδαιμονίους σπήλαιο τι». Στο χωριό Παρόρι υπάρχει πράγματι άνοιγμα ενός σκοτεινού σπηλαίου, πλην όμως ο Παυσανίας, στη περιγραφή του για την απόδραση του Αριστομένη από τον Καιάδα, αναφέρεται σε απότομο και βαθύ φαράγγι, ανάλογο με το «βάραθρο» των Αθηναίων, από το άνοιγμα του οποίου μπορούσε να περάσει μόνο μια αλεπού. 

Κατά ιστορικές αναφορές, στον Καιάδα ρίχτηκαν από τους Σπαρτιάτες ο ήρωας του Β΄ Μεσσηνιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς μαζί με 50 αιχμαλώτους Μεσσηνίους. Κατά τη πτώση του όμως εκείνη ο Αριστομένης πρόλαβε να πιαστεί αρχικά από τα φτερά ενός αετού και στη συνέχεια από την ουρά μιας αλεπούς που τον οδήγησε στην έξοδο. Επίσης στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες κατακρήμνισαν και το νεκρό σώμα του βασιλιά τους Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για προδοσία.

Μυστράς

Η ιστορία «της νεκρής πολιτείας» σήμερα του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν ολοκληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το 1249, ο πρίγκιπας των Φράγκων Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος έκτισε ισχυρό τείχος και κάστρο στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή, που λεγόταν Μυστράς ή Μυζηθράς.

Αυτά και άλλα πολλά θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στο Up Stories με κινηματογραφικές  εικόνες και με μια φοβερή περιγραφή. 

Δείτε το βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=JnrRni3qnqI}