Life

Νερό με λεμόνι: Πέντε τρόποι με τους οποίους βοηθάει τον οργανισμό

Νερό με λεμόνι: Πέντε τρόποι με τους οποίους βοηθάει τον οργανισμό Φωτογραφία: pexels/ Julia Zolotova
Συχνά διαβάζουμε άρθρα για τα οφέλη του νερού με λεμόνι στην υγεία.

Μία πρωϊνή συνήθεια για πολλούς είναι να ρίχνουν λίγες σταγόνες λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό και να το πίνουν με άδειο στομάχι.

Αν και έχουν γίνει πολλές έρευνες για τα οφέλη του νερού και του λεμονιού στην υγεία ξεχωριστά, η έρευνα είναι περιορισμένη όσον αφορά το μείγμα νερού και λεμονιού.

Ας δούμε πέντε τρόπους με τους οποίους το νερό με λεμόνι βοηθάει τον οργανισμό

- Μας κρατάει ενυδατωμένους

- Μας εφοδιάζει με βιταμίνη C

- Ανανεώνει την αναπνοή μας

- Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός μας

- Βοηθάει στην πέψη σύμφωνα με την αγιουρβέδα

Πώς θα φτιάξετε το μείγμα νερού με λεμόνι

Προσθέστε μισό στημένο λεμόνι σε ένα ποτήρι κρύο ή χλιαρό νερό.

Τι να προσέξετε

Το νερό με λεμόνι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σμάλτο των δοντιών. Για να αποφύγετε οποιοδήποτε κίνδυνο φροντίστε να το πιείτε με ένα
καλαμάκι και μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε τα δόντια σας με σκέτο νερό αμέσως μετά από την κατανάλωσή του.

Δύο σημαντικά οφέλη των λεμονιών στην υγεία

- Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση συμπυκνωμένου χυμού λεμονιού αραιωμένου σε νερό καθημερινά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κιτρικού στα ούρα, ενός άλατος στο κιτρικό οξύ που συνδέεται με το ασβέστιο και μπορεί να βοηθήσει στην παρεμπόδιση του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μειώνει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά αραιώνοντας τα ούρα και αυξάνοντας την περιεκτικότητά τους σε κιτρικό άλας.

- Ο οργανισμός απορροφά τον σίδηρο πιο αποτελεσματικά

Τα λεμόνια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία σύμφωνα με μελέτες μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου, ιδιαίτερα τον μη αιμικό σίδηρο, ο οποίος προέρχεται από φυτικές πηγές. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ενέργειας και τη σωστή ανάπτυξη. Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, τα οποία μας βοηθούν να απορροφήσουμε τον μη αιμικό σίδηρο από τις φυτικές τροφές. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την αναιμία, έναν χαμηλότερο από τον μέσο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, που παρατηρείται συχνά λόγω έλλειψης σιδήρου.