Life

Μάνη: Αυτές είναι οι 3 κορυφαίες «μυστικές» παραλίες (Βίντεο Drone)

Μάνη: Αυτές είναι οι 3 κορυφαίες «μυστικές» παραλίες (Βίντεο Drone)
Το Up Stories μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά με το Drone του αυτή τη φορά στην Μάνη και σε 3 θυσαυρούς.

Όποιος θέλει να επισκεφτεί την Μάνη θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτεί 3 «μυστικές» τοποθεσίες όπως μας προτείνει το Up Stories. Όλοι μας άλλωστε ξέρουμε πόσο όμορφη είναι η Μάνη με τα πέτρινα σπίτια, αλλά και τις μοναδικές της παραλίες. 

Πέτρινη Πλάκα

Μιλάμε για μια κρυστάλλινη φυσική πισίνα φτιαγμένη από βράχια και πέτρες, ημικυκλική, ιδανική για σκαφάτους και περιηγητές, για μία βουτιά που θα μείνει αξέχαστη λίγο πιο μακριά από την Αερόπολη. Πολλοί μαζεύουν και το αλάτι που έχει μέσα αφού όλοι λένε πως το αλάτι της Μάνης και συγκεκριμένα της πέτρινης πλάκας είναι το πιο καθαρό.

Καταφύγι

Στο Καταφύγι, συναντάς ένα τοπίο που απέχει από τις αμμουδιές που έχεις συνηθίσει άλλα μέρη της Μεσσηνίας. Δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος, στον δήμο Δυτικής Μάνης, είναι απομονωμένη, κυκλωμένη από τεράστια βράχια πάνω στα οποία σκάνε δυνατά κύματα. Στο παρελθόν, ένα υπόγειος ποταμός περνούσε από αυτό δημιουργώντας πολλά κανάλια ανάμεσα στα μάρμαρα. Όσο προχωράει κάποιος στο εσωτερικό απολαμβάνει έναν μεγαλοπρεπή στολισμό με όμορφα συμπλέγματα σε οροφή, δάπεδο και τοίχο.

mani_paralia2_a3260.jpg

Φονέας

Η παραλία του Φονέα βρίσκεται στη Δυτική Μάνη, 4 χιλιόμετρα έξω από την Καρδαμύλη, στα μισά της πανέμορφης διαδρομής Καλαμάτας-Αρεόπολης. Θα πρέπει να διαβείς ένα μονοπάτι και να κρυφοκοιτάξεις πίσω από κάτι δέντρα για να τη διακρίνεις. Η παραλία του Φονέα είναι η κατάληξη του ομώνυμου φαραγγιού, που οι ντόπιοι λένε Χαράδρα της Νούπαντης. Ξεκινά από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει, έπειτα από 8 χιλιόμετρα περίπου, στην κρυστάλλινη παραλία.

Δείτε το βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=n7E3zZTFMvQ}