Life

Μάθιου Πέρι: Η προμήθεια της κεταμίνης και οι ύποπτοι για τον θάνατο της ψυχής των «Friends»

Μάθιου Πέρι: Η προμήθεια της κεταμίνης και οι ύποπτοι για τον θάνατο της ψυχής των «Friends» Φωτογραφία: EPA/ Rhona WISE
Η αστυνομία πιστεύει ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε «πολλούς» για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, σύμφωνα με το People.

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από κεταμίνη και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε άτομα που συνδέονται με το πώς ο ηθοποιός προμηθεύτηκε την ουσία.

Η αστυνομία πιστεύει ότι «πολλοί άνθρωποι» θα πρέπει να κατηγορηθούν, σύμφωνα με πηγή από τις αρχές επιβολής του νόμου που επικαλείται το People.

Οι ερευνητές έχουν συνδέσει αρκετούς ανθρώπους με την προμήθεια της κεταμίνης, σύμφωνα με πηγή των LA Times από τις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί δημοσίως κανένας που να σχετίζεται με την έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού. Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε εκείνους που συνδέονται με το πώς ο Μάθιου Πέρι προμηθεύτηκε την κεταμίνη, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Ο σταρ των «Friends» βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ατύχημα. Η νεκροψία έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν οι οξείες επιπτώσεις κεταμίνης, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η στεφανιαία νόσος, ο πνιγμός και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χορηγείται και για τη θεραπεία ατόμων που είναι εθισμένα σε οπιοειδή. Στον οργανισμό του ηθοποιού δεν βρέθηκαν άλλες ουσίες.

Την εποχή του θανάτου του ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία με κεταμίνη, η οποία κάποιες φορές χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Για ένα διάστημα έπαιρνε μία δόση αυτής της ουσίας κάθε δεύτερη ημέρα, αλλά είχε μειώσει τη χρήση της.

Η τελευταία δόση που είναι γνωστό ότι πήρε ήταν 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Ωστόσο, το επίπεδο της κεταμίνης στον οργανισμό του αντιστοιχεί σε αυτό που θα χορηγούνταν σε γενική αναισθησία. Κάτι που δεν μπορεί να οφειλόταν στη δόση που πήρε 1,5 εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.