Διεθνή

Μάθιου Πέρι: Άνοιξε ξανά η έρευνα για τον θάνατό του

Μάθιου Πέρι: Άνοιξε ξανά η έρευνα για τον θάνατό του
Οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για την κεταμίνη στο αίμα του Μάθιου Πέρι.

Άνοιξε ξανά η έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Η έρευνα σύμφωνα με το Associated Press, αναζητά να εντοπίσει πώς ο πρωταγωνιστής από τα Φιλαράκια έλαβε την κεταμίνη, που ορίστηκε ως καθοριστικός παράγοντας στον θάνατό του.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Scot Williams ανέφερε την Τρίτη ότι το τμήμα του συνεργάζεται με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των Η.Π.Α με σκοπό να ανακαλύψουν γιατί ο 54χρονος είχε τόση κεταμίνη στον οργανισμό του όταν πέθανε τον Οκτώβριο.  Ο Πέρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Η νεκροψία το, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε ότι η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα του Μάθιου Πέρι ήταν αντίστοιχη με εκείνη που χορηγείται  για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Το φάρμακο χρησιμοποιείται μερικές φορές για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Στην ίδια έκθεση αποκαλύπτεται ότι ο Μάθιου Πέρι πνίγηκε αλλά αυτός ήταν ο δευτερεύων παράγοντας στον θάνατό του. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι συγγενείς του και άτομα του στενού του περιβάλλοντος είπαν στους ερευνητές ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης, μια πειραματική θεραπεία που χρησιμοποιείται κατά της κατάθλιψης και του άγχους. Αλλά ο ιατροδικαστής είπε ότι η τελευταία του θεραπεία μιάαμιση εβδομάδα νωρίτερα δεν μπορούσε να αιτιολογήσει τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του καθώς το φάρμακο συνήθως μεταβολίζεται μέσα σε λίγες ώρες.