Life

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νέα για τον τραγουδιστή, τι είναι το άγρυπνο κώμα που βρίσκεται

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νέα για τον τραγουδιστή, τι είναι το άγρυπνο κώμα που βρίσκεται Φωτογραφία: eurokinissi
Ευχάριστα νέα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα με την γυναίκα του να κάνει λόγο για αργή αλλά σταθερή βελτίωση. Τι είναι το άγρυπνο κώμα που βρίσκεται ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Μικρά αλλά σταθερά βήματα φαίνεται να κάνει ο τραγουδιστής, ο οποίος μέρα με τη μέρα εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Το πρωί της Τετάρτης (18/9) η σύζυγος του τραγουδιστή, Κατερίνα, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Buongiorno» και αποκάλυψε ότι η υγεία του έχει παρουσιάσει μικρή αλλά σημαντική βελτίωση.

«Ο Δημήτρης έχει βελτίωση, μικρή μεν αλλά σημαντική. Ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στη φωνή και το άγγιγμα. Γνώριζα εξ'αρχής ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος αλλα με τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι ένας υγιής οργανισμός, οπότε αυτό πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει να επανέλθει. Το παιδί μας και εγώ τον περιμένουμε με ανυπομονησία. Να έχουμε πάντα θετική σκέψη, γιατί είναι το μόνο που μας κρατά δυνατούς στις δυσκολίες.», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Κόκοτα.

Προ ημερών η συζυγός του είχε τονίσει ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα. Τι είναι όμως αυτό; Ποια είναι τα στάδια του κώματος;

Τι είναι το άγρυπνο κώμα

Στο άγρυπνο κώμα ο ασθενής έχει ακόμη συνείδηση, γεγονός που δημιουργεί και την ανάγκη επικοινωνίας.

Τα στάδια του κώματος

Το άγρυπνο κώμα, στο οποίο βρίσκεται ο Δημήτρης Κόκκοτας είναι το πρώτο στάδιο, από τα τέσσερα στο οποίο διακρίνεται το κώμα ανάλογα με το βάθος του. Σε αυτό το στάδιο, το κώμα διακρίνεται από απλή θόλωση της διάνοιας (βραδύτητα απαντήσεων, ονειρικά παραληρήματα).

Στο δεύτερο στάδιο (ελαφρύ κώμα) παρουσιάζεται η παραμονή των προστατευτικών αντιδράσεων στα επώδυνα ερεθίσματα.

Το τρίτο στάδιο (βαθύ κώμα ή κάρος) διακρίνεται από απουσία αντίδρασης σε επώδυνα ερεθίσματα, πλήρη χαλάρωση των μυών, διαταραχή της φυτικής ζωής (υπερθερμία, ανωμαλίες στον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό) και κατάργηση των οστεοτενόντιων αντανακλαστικών, καθώς και αυτών του κερατοειδούς.

Στο τέταρτο στάδιο χαρακτηρίζεται από ολική απώλεια της φυτικής ζωής και της σχέσης του ατόμου με το περιβάλλον. Σ' αυτό το σημείο, το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα είναι επίπεδο και ο ασθενής επιβιώνει μόνο με μηχανική υποστήριξη (αναπνευστική συσκευή) και τη χρήση αγγειοσυσταλτικών. Στο τέταρτο στάδιο το κώμα μπορεί να είναι αντιστρέψιμο (όπως σε περιπτώσεις τοξικού κώματος που διακρίνονται από παράλυση των φυτικών λειτουργιών και παροδική ηλεκτροεγκεφαλική σιγή) ή ανεπανόρθωτο.