Οικονομία

Με άμεσες πληρωμές η αγορά χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδος

Με άμεσες πληρωμές η αγορά χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδος Φωτογραφία: Eurokinissi
Eνας πολίτης που επιθυμεί να αγοράσει χρυσές λίρες αξίας 20.000 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, μπορεί πλέον να το κάνει μέσω άμεσης μεταφοράς πίστωσης από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανακοίνωσε την έναρξη της δυνατότητας αγοράς χρυσών λιρών από το κοινό μέσω άμεσης μεταφοράς πίστωσης, προσφέροντας μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διαδικασία πληρωμής. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν άμεσες μεταφορές πίστωσης από λογαριασμούς που τηρούνται σε παρόχους υπηρεσιών πληρωμών εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε ευρώ (Single Euro Payments Area - SEPA) για συναλλαγές έως 100.000 ευρώ.

Η άμεση πληρωμή επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων με τρόπο που καθιστά το ποσό διαθέσιμο στον λογαριασμό του δικαιούχου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Αυτή η μέθοδος πληρωμής προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες επιλογές, όπως τα μετρητά με όριο 500 ευρώ ανά συναλλαγή, οι πληρωμές μέσω καρτών και οι επιταγές, οι οποίες θεωρούνται πιο χρονοβόρες και κοστοβόρες.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤτΕ τονίζει ότι οι άμεσες πληρωμές είναι μια φιλική προς το περιβάλλον, οικονομική και ασφαλής λύση, η οποία προσφέρει διαφάνεια και ευκολία στις συναλλαγές του κοινού με την κεντρική τράπεζα, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την αποτελεσματικότητα στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Για παράδειγμα, ένας πολίτης που επιθυμεί να αγοράσει χρυσές λίρες αξίας 20.000 ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, μπορεί πλέον να το κάνει μέσω άμεσης μεταφοράς πίστωσης από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Αντί να χρειαστεί να πληρώσει με μετρητά ή να περιμένει την εκκαθάριση μιας επιταγής, η πληρωμή θα μεταφερθεί αμέσως στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις, ανεξαρτήτως της ώρας ή της ημέρας που πραγματοποιείται η συναλλαγή.