Οικονομία

Γίνονται αορίστου χρόνου οι δανεικοί εργαζόμενοι της Mellon Technologies

Γίνονται αορίστου χρόνου οι δανεικοί εργαζόμενοι της Mellon Technologies
Ξεκίνησε από την εταιρία ενοικιάσεως εργαζομένων Mellon Technologies η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, με αφετηρία όσους είχαν προσληφθεί το 2007.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, η εταιρία φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου «με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι». Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είχε προηγηθεί μέχρι και συμφιλιωτική συνάντηση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή και του υπουργείου Εργασίας. Γίνεται λόγος για πρακτικές που ίσχυαν στο παρελθόν και «κρατούσαν ομήρους τους εργαζόμενους και στερούσαν τα βασικά τους δικαιώματα».

Η εταιρία Mellon Technologies είχε προχωρήσει σε 13 απολύσεις λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, που αφορούσαν εργαζόμενους στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και νυν Eurobank. Μάλιστα, συνδικαλιστικά σωματεία είχαν καταγγείλει τότε ότι οι απολύσεις είχαν πραγματοποιηθεί σε εργαζόμενους πριν κλείσουν ένα έτος και άρα χωρίς αποζημίωση, μεταξύ των οποίων υπήρχε και εργαζόμενος με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επίσης στις 4 Δεκεμβρίου 2013, οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Μαρία Μπόλαρη, είχαν αποστείλει επιστολή στην Εθνική Τράπεζα και σε εταιρείες που της δανείζουν εργαζόμενους σχετικά με παραβιάσεις συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και αυθαίρετες απολύσεις και μετακινήσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων στους χώρους τους.