Οικονομία

«Πάγος» στις αποδοχές των εργαζομένων στην Energean Oil

«Πάγος» στις αποδοχές των εργαζομένων στην Energean Oil «Πάγος» στις αποδοχές των εργαζομένων στην Energean Oil
Νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους της Καβάλα Oil υπέγραψε ο όμιλος της Energean Oil. Η σύμβαση υπεγράφη χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean, Μαθιό Ρήγα, τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Καβάλα Oil, Δημήτρη Γόντικα, και τον πρόεδρο του Σωματείου, Μανόλη Κελαϊδάκη, και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει το πάγωμα των αποδοχών για ένα χρόνο ενώ ρυθμίζει ευνοϊκά κάποια ζητήματα για τις υπερωρίες.

Υπό τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς στον κλάδο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στον Πρίνο αποτελεί μία μάλλον θετική εξέλιξη αν σκεφτεί κανείς ότι τους τελευταίους μήνες πάνω από 400.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί παγκοσμίως στον κλάδο και μεγάλος αριθμός ερευνών και εξορύξεων έχει εγκαταλειφθεί λόγω της μεγάλης υποχώρησης των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Η Energean Oil συνεχίζει πάντως κανονικά την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής στον Πρίνο.