Οικονομία

Ετοιμάζει 48ωρη απεργία η ΓΣΕΕ – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γ. Παναγόπουλος

Ετοιμάζει 48ωρη απεργία η ΓΣΕΕ – Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γ. Παναγόπουλος
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Συγκροτήθηκε σήμερα το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, που οριστικοποίησε την επανεκλογή του Γιάννη Παναγόπουλου στη θέση του Προέδρου. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα καταλαμβάνει ξανά ο Νίκος Κιουτσούκης, ως εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ενώ κενή έμεινε η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, μέχρι η ΕΑΚ να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Παράλληλα, επιλέχθηκαν και τα μέλη που θα απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, η οποία έλαβε εξουσιοδότηση με βάση τις εξελίξεις να καθορίσει τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης 48άωρης Γενικής Απεργίας. Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης», που στόχο έχουν μέσα από τη «δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές», να προωθήσουν «μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί».

Το νέο προεδρείο της ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μεθοδεύσεις» ενώ επικεντρώνει την κριτική του και στη μεταφορά του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μία ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, καθώς θεωρεί ότι θα μπορέσουν οι κυβερνώντες να προχωρήσουν το «καταστροφικό τους έργο», εκμεταλλευόμενοι τις Άγιες Ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να εντάξει στη 48άωρη Γενική Απεργία και τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Μάλιστα, η Συνομοσπονδία προειδοποιεί ότι ο «αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Όσο οι λίστες των ανέργων αυξάνονται, όσο εξαθλιώνονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο!»