Οικονομία

Κιουτσούκης: «Βάλτε control στα λουκέτα και στις απολύσεις»

Κιουτσούκης: «Βάλτε control στα λουκέτα και στις απολύσεις» Κιουτσούκης: «Βάλτε control στα λουκέτα και στις απολύσεις»
Για «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» στην πραγματική οικονομία και στην επιχειρηματικότητα, προειδοποιεί την κυβέρνηση, ο γγ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

Με αφορμή το «λουκέτο» της Ηλεκτρονικής Αθηνών μετά από 66 χρόνια λειτουργίας, με 450 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, κάνει λόγο για ομίλους «αμιγώς ελληνικών συμφερόντων που καταδικάζονται σε πτώχευση ή μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την εκροή δημοσίων εσόδων».

Ο κ. Κιουτσούκης αναφέρθηκε και στο εργοστάσιο της ΙΜΑΣ ΑΕ στο Βόλο που έκλεισε έπειτα από 43 χρόνια, με 140 εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο, ενώ «η ΦΑΓΕ στη Φλώρινα και η SOFTEX στο Βοτανικό προστέθηκαν σε έναν μακρύ και ανερμάτιστο κατάλογο…»

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ τονίζει ότι ο συγκεκριμένος κατάλογος «θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε η δραστηριοποίηση υγιών Ελληνικών Επιχειρήσεων όπως π.χ. ο Σκλαβενίτης και το My Market που εξαγόρασαν τις εταιρείες Μαρινόπουλος και Βερόπουλος αντίστοιχα, όταν η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο "τροχονόμου" των πτωχεύσεων».

Γίνεται λόγος για «παίγνια» σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας και για «καταστροφική ασάφεια» που καλά κρατούν παρέα με τα «ορφανά του Σημίτη που εξακολουθούν να διαφεντεύουν τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού στερώντας κάθε ελπίδα και προοπτική προκοπής».

Ο κ. Κιουτσούκης καταλήγει ότι «η δογματική αντιμετώπιση της αριστεράς για το "επιχειρείν" προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.