Οικονομία

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Να αυξηθούν οι δικαιούχοι και τα επιδόματα ανεργίας

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Να αυξηθούν οι δικαιούχοι και τα επιδόματα ανεργίας
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Πρόταση για διεύρυνση των δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αλλά και αύξηση των ποσών των επιδομάτων, κατέθεσε ο πανελλήνιος σύλλογος εργαζομένων του ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΚ – τ.ΟΕΕ.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού δηλώνουν ότι βιώνουν καθημερινά τα περιστατικά απελπισίας από ανέργους που απλώς, παλεύουν για να επιβιώσουν. Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για μια συγκεκριμένη περίπτωση ανέργου, ο οποίος προ ημερών σε μια πράξη απόγνωσης «χτυπούσε το κεφάλι του στις κολώνες της Διοίκησης του ΟΑΕΔ».

Ειδική αναφορά κάνει ο σύλλογος για το δώρο Πάσχα που χορηγείται σε ανέργους, με την επισήμανση ότι παρά το γεγονός πως οι επιδοτούμενοι είναι περίπου 110.000, η διοίκηση του Οργανισμού «κρατάει επτασφράγιστο μυστικό», τους δικαιούχους ανέργους που θα το εισπράξουν τελικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ ζητούν από τη διοίκηση να προτείνει «συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων τόσο του τακτικού επιδόματος ανεργίας, όσο και του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, αλλά να αυξηθούν και τα ποσά των επιδομάτων». Χαρακτηρίζουν καταλήγοντας «επίδομα πείνας» το σημερινό επίδομα ανεργίας...