Οικονομία

Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο; Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο;
Το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνεται να βάζει σε «μπελάδες» την κυβέρνηση, αφού κατά πληροφορίες σε γνωμοδότησή του έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει νόμου καλείται να γνωμοδοτεί για κάθε νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η αρνητική εισήγηση προέρχεται από τον γενικό επίτροπο και έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Βέβαια, η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι δεσμευτική για τη διοίκηση. Η άποψη της Ολομέλειας, ουσιαστικά, είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες, όταν είχε προβάλει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τις τελευταίες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και στις αρχικές προθέσεις του υπουργείου Εργασίας ήταν να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και έτσι να πάει στην Ολομέλεια προς συζήτηση - ψήφιση μετά το Πάσχα.